UPISI U ZLATELU 2023. – PRIDRUŽI SE, ISTRAŽI, NAUČI, ZAVOLI, POSTANI NOSITELJ TRADICIJE – ZLATELA TE ČEKA!

Kulturno umjetničko društvo Ivan Fonović Zlatela Kršan obavještava javnost da su u tijeku upisi novih članova u društvo.

Upisujemo članove u sljedeće sekcije:

  • PLESAČI – za više informacija kontaktirati Anu Licul, 091 734 9348
  • SOPCI I KANTADORI,
  • ŠKOLA SVIRANJA I PJEVANJA – za više informacija kontaktirati Zorana Karlića, 091 918 3612

Posebno pozivamo predškolce i osnovnoškolce nižih razreda da budu hrabri i odvažni upoznati kulturu svog kraja te postanu njezini nositelji.

Djelovanjem u mješovitoj udruzi, koja razvija vještine plesa, svirke i pjesme, stječu se korisne socijalne vještine potrebne za izrastanje u kvalitetne mlade ljude što je u Zlateli pravilo, a ne iznimka. To potvrđuju brojni Zlatelini uspješni članovi na različitim poljima djelovanja. Prijateljstva i veze koje se stvaraju unutar društva često su neraskidiva i traju cijeli život. To najbolje znaju članovi našeg društva!

Također, pozivamo osnovnoškolce viših razreda, srednjoškolce i starije da se pridruže našoj kumpaniji i uče o živoj tradiciji svojih predaka, a time upoznaju kulturni identitet i posebnosti svoga kraja, a oni glazbeno ili pjevački nadareni da se upoznaju s tradicijskom glazbom i napjevima svoga kraja.

Važno je istaknuti da je njegovanje lokalnih kultura od ključne važnosti za razumijevanje i opstojnost lokalnih identiteta u ovom globalizirajućem svijetu. Kada upoznaš vlastite identitete lakše ćeš razumjeti i poštivati tuđe. KUD Ivan Fonović Zlatela Kršan jedina je udruga na Kršanštini, ali i šire koja svu svoju pažnju preusmjerava podučavanju žive tradicije naših predaka, a koja se očituje pod nazivom Dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja. Istarsko dvoglasje je zbog svojih specifičnosti upisano na UNESCO-ov Registar nematerijalne kulturne baštine čovječanstava i kao takvo od posebnog lokalnog, regionalnog, nacionalnog i globalnog značaja.

Pozivamo roditelje da postanu naši partneri i potaknu svoju djecu na upoznavanje tradicijskih kultura čime će upoznati vlastitu, ali i tuđu kulturu, upoznati brojne ljude, spoznati različitosti, upoznati sebe, proširiti poglede, bolje shvatiti svoje pretke te očuvati vlastiti identitet u ovim vrlo nesigurnim vremenima.

PRIDRUŽI SE, ISTRAŽI, NAUČI, ZAVOLI, POSTANI NOSITELJ TRADICIJE: ZLATELA TE ČEKA!

Napomena: U sekcije plesača mogu se upisati svi koji imaju najmanje pet (5) godina života dok gornja granica ne postoji.

KONTAKTIRAJ NAS

Mail: kud.i.f.zlatela.krsan@gmail.com

Ana Licul, tajnica – 091 734 9348 / Zoran Karlić, predsjednik – 091 918 3612