POVEĆAJ KULTURU – IZLOŽBA NAŠE MARIJANE SMOLIĆ

Naša članica Marijana Smolić izlaže svoju samostalnu izložbu posvećenu kulturi, posvećenu svojoj Zlateli od 6. kolovoza19. kolovoza. Svim ljubiteljima kulture i tradicije preporučamo dolazak na izložbu. Otvorenje izložbe održati će se u subotu 06.08. u crkvici Sv. Stjepana u Labinu sa početkom u 21.00 sat uz prigodni kulturni program. Dobrodošli!!!

maree

Razvijanje kulturne svijesti i izražavanja vlastitog nacionalnog i kulturnog identiteta ostvaruje se prvenstveno njegovanjem tradicijske glazbe, plesa i običaja zajednice u kojoj odrastamo. Najvažniji nositelji u prijenosu i očuvanju nematerijalne kulturne baštine upravo su Kulturno umjetnička društva koji svojim djelovanjem unapređuju i razvijaju kulturnu autonomiju pojedinca i zajednice.
Fotografiranjem članova Kulturno umjetničkog društva „Ivan Fonović Zlatela“ iz Kršana nastojalo se obilježiti njihovo stvaranje, promicanje tradicijske glazbe, plesa i običaja Istre. Osobe koje se nalaze na fotografijama ponosno prikazuju tradicijsku kulturu.
Razvijanje vlastite kulturne svijesti o svojoj tradiciji se postupno stječe i uči. Svatko od nas već od rođenja proživljava kulturne posebnosti vlastitog podneblja. Ukorijenjeni je dio svakog pojedinca, koja se pretežito potiskuje s godinama odrastanja.
Korištenjem suvremene tehnologije nastojalo se povezati tradiciju sa sadašnjosti. Potrebno je stvarati vlastite vrijednosti o kulturi, kako bi je mogli nadalje što bolje prepoznavati, prosuđivati i prihvaćati.
Svaki detalj u kulturi je važan i on treba biti povećan!