Zlatela nastupila u emisiji Lijepom našom u Poreču

U utorak 21.03.2017.g. na prvi dan proljeća u sportskoj dvorani Žatika održano je javno snimanje popularne emisije „Lijepom našom“ u produkciji HRT-a, na kojoj su predstavljeni grad Poreč i Istarska županija. Bila je to večer kad se tražila karta više, a 2200 posjetitelja je već sat vremena prije početka snimanja počelo pristizati u dvoranu Žatika.

Snimanje dvodijelne emisije trajalo je gotovo četiri sata, tijekom kojih su se porečkoj publici predstavili najpoznatiji sastavi i pjevači iz Lijepe naše i susjedne Slovenije. Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Helena Blagne, Koktelsi, Sergio Pavat, Serđo Valić, Vesna Nežić Ružić, Ivan Bottezar, KUD „Matko Laginja“ iz Svetog Lovreča, KUD “Ivan Fonović Zlatela” iz Kršana, klape Le Parentine i Lungomare samo su neki od više od 30 izvođača koji su nastupili.

Osim sinoćnjeg snimanja zabavnog dijela emisije, produkcija najdugovječnije emisije HRT-a, tijekom svog boravka u Poreču obišla je i snimila lokalne proizvođače, poljoprivrednike i turističke zanimljivosti Poreštine, čime će se tradicija i kulturne vrijednosti Poreča i Istre predstaviti široj hrvatskoj publici.

Program je vodio dobro uvježbani Branko Uvodić, a na samom početku prisutnima se obratio župan Istarske županije Valter Flego i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić koji je izrazio zadovoljstvo što je snimanje emisije „Lijepom našom“ u dvorani Žatika ponovno okupilo mnoštvo zainteresiranih.

KUD “Zlatela” predstavio se Istarskom polkom uz pratnju na sopelama. Bilo je ovo nanovo divno iskustvo sudjelovanja u ovako bogatom kulturmo zabavnom programu.

Snimljene emisije, gledatelji će moći pogledati 1. i 8. travnja 2017., na Prvom programu HRT-a.

 

l našom poreč 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

poreč 1

poreč 2