Zlatela na Božićnom koncertu “Narodi nam se”

Božićni koncert “Narodi nam se”, održan u župnoj crkvi BMD u Labinu, 26.12.2019.

Izvođači: Amelia Vojić, Zoran Karlić, Dalen Načinović i Viliam Vojić izveli su staro crkvenu glagoljsku narodnu pjesmu “U sej vrime godišća” po uzoru na staru narodnu predaju Kršanštine. (Zlatela, 2019).

Aranžman Zoran Karlić.

Drugog dana iza Božića, na blagdan Sv. Stjepana, održan je Božićni koncert u crkvi Rođenja Marijina u organizaciji Udruge „Neo“ a pod pokroviteljstvom Grada Labina. Učestvovalo je 12 izvođača što zborova, klapa i pojedinaca. Na početku koncerta, okupljene je oduševio dječji zbor župe Sv. Andrije iz Rapca koji je svojim dječjim glasovima razgalio srca slušatelja. Uslijedio je domaći zbor župe Rođenja Marijina, pa redom: Mateo Škabić i Vilma Grazia Žmak uz pratnju Patrika Bolkovića; zbor župe Gospe Fatimske iz Podlabina; Antonio Mrzlić uz pratnju Nicol Vidak; mješoviti zbor „Giuseppina Martinuzzi“ pod vodstvom maestra Franka Ružića; Predrag Ljuna; pjevači KUD-a Ivan Fonović Zlatela koji su izveli božićnu pjesmu uz specifičan istarski melos; Klapa Labin; Duo Ex new te posljednji je nastupao zbor „Neo“.

Prigodnu božićnu poruku, kojom je ohrabrio sve prisutne da nastave hod s Isusom , iznio je dekan vlč. Mirko Vukšić. Na kraju programa crkvom se orila pjesma „Narodi nam se“ koju su zdušno pjevali svi okupljeni. Organiziranje Božićnog koncerta u gornjolabinskoj crkvi ima dugogodišnju tradiciju i za svaku je pohvalu što se i na taj način daje važnost blagdanu Božića da on ne ostane samo na nečem izvanjskom već da živi u našim srcima.

Nakon koncerta u crkvi nastavilo se druženje u Pastoralnom centru „Bl. Miroslav Bulešić“ gdje su vrijedne ruke članova HKZMI-a pripremile iće i piće a božićne pjesme su se nastavile pjevati ispred crkve i Pastoralnog centra. (Blažina, 2019)

Video: KUD Zlatela / Zoran Karlić

Tekst u nastavku opisa: http://www.zupelabindonji.com/novosti-zupa/116-bozicni-koncert-na-sv-stjepana.html / Loreta Blažina