Predsjednik Zlatele Zoran Karlić sudjelovao u projektu “Labinska republika” LEVEL-a 52 koji je osvojio prestižnu nagradu Red Dot: Brands & Communication Design 2022.

Level 52 iz Labina dobitnik je prestižne nagrade Red Dot: Brands & Communication Design 2022, u kategoriji Dizajn zvuka, jedne od najutjecajnijih nagrada u svijetu dizajna. Red Dot Brands & Communication Design spada među priznanja najveće i najcjenjenije razine na međunarodnoj sceni, a ove je godine konkuriralo više od 9.000 prijava.

Nagrada Red Dot dodjeljuje se od 1955. i međunarodno je prepoznatljiv dokaz kvalitete dizajna, dizajna koncepata te dizajna komunikacija.U kategoriji „Best of the best” za dizajn zvuka nagrada je išla u ruke kreativne ekipe iz Levela 52, a važno je napomenuti kako je to prva nagrada takve vrste koju je dobila hrvatska tvrtka. Za dobivanje ove nagrade bilo je potrebno zadovoljiti stroge kriterije stručnog žirija: Ideja: Originalnost i kreativnost, Oblik: Kvaliteta dizajna i inovativnost i Utjecaj: Razumljivost i emocionalni značaj.

Za kreativni koncept, glazbu i dizajn zvuka odgovoran je Sanel Isanović, kreativni direktor i vlasnik Levela 52 te njegovi bliski suradnici Nikola Batelić, Antonio Zulijani i Zoran Karlić, čije su ideje i sinergija kreativnosti osvojile stručni žiri, izdvajajući se potpuno drugačijim pristupom kreiranja glazbe.

Nagrađena glazba je producirana za projekt, odnosno dokumentarni film “Labinska republika”, Hrvatske radiotelevizije. Izlazak na pozornicu u Berlinu pred oko 1.000 najvećih imena u industriji te primanje ove nagrade, uz popratni pljesak svih prisutnih, probudili su emocije koje će ekipa iz Levela 52 dugo pamtiti. Nagradu su osobno uručili Jean Jacques Schaffner te Peter Zec, CEO Red Dot Awardsa. A nagrada im kaže Sanel Isanović puno znači: (ton – Sanel Isanović). Nagrada će imati i veliki značaj za budući rad: (ton – Sanel Isanović 1). A kako je nastao nagrađeni zvuk: (ton – Sanel Isanović 2).

Dosadašnji projekti Levela52 su i ranije jasno dali do znanja da se radi o projektima koje prate procesi koji kombiniraju kreativnost, kvalitetu i emociju, a ova nagrada je pokazala i potvrdila kako se nalaze ni više ni manje nego u samom vrhu svijeta dizajna zvuka.

Izvor: Radio Labin, 31.10.2022.

Više informacija na: https://www.red-dot.org/level-52