Hvala Općini Pićan na povjerenju i financiranju specifičnih oblika nematerijalne kulturne baštine u 2023. kroz programe/projekte KUD-a “Zlatela” Kršan

Ovim se putem javno zahvaljujemo Općini PićanPovjerenstvu za ocjenjivanje prijavljenih programa i/ili projekata na Javni natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi iz Proračuna Općine Pićan za 2023. te općinskom načelniku Općine Pićan, gospodinu Deanu Močiniću, na povjerenju i sufinanciranju Zlatelinih program u 2023., a koji se odnose na redovni rad udruge te snimanje audio materijala. 
Poznato je da Općina Pićan i Zlatela dugi niz godina vro dobro surađuju, no to nije bez razloga. Naime, Zlatela je jedina kulturno umjetnička udruga na ovim prostorima, koja dolazi iz susjedne Općine Kršan, a u redovnom radu društva brine o očuvanju, njegovanju i živosti specifičnih oblika nematerijalne kulturne baštine u vidu dvoglasja tijesnih intervala (kanat, sop, tanac, nošnja te drugi oblici nematerijalne kulture) Istre, a koji se odnose i na područje općine Pićan. Zbog blizine i povijesne povezanosti naših dvaju općina, veliki broj članova dolazi upravo s Pićanštine.
Pri osnivanju društva, daleke 1997., ta je spoznaja značajno utjecala na rad Zlatele, ponajviše zbog činjenice nestanka konte, sopa i plesa na Pićanštini te si je Zlatela dala u zadatak revitalizirati, oživiti te u konačnici njegovati specifične izvedbe s područja Pićanštine. To činimo i danas, iako sigurno mnogi to ne znaju.

Da bi se Ive oženi
Lijepi primjer takve revitalizacije je pićonska konta Da bi se Ive oženi koju se na tom području moglo čuti do kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća od domicilnog stanovništva.
Od ❤️ se zahvaljujemo na dugogodišnjoj podršci i povjerenju!
Predsjedništvo KUD-a “Zlatela” Kršan