Godišnja Skupština Saveza folklornih društava Istarske županije održana u Kršanu

U ugodnom okruženju Doma kulture u Kršanu u ponedjeljak 25. ožujka 2024., održana je godišnja skupština Saveza folklornih društava Istarske županije. Domaćin, KUD “Ivan Fonović Zlatela” iz Kršana, s radošću je dočekao predstavnike kulturno-umjetničkih društava iz cijele Istre.

Planiranje Smotre

Domaćin je podijelio planove za organizaciju Smotre narodne glazbe i plesa Istre koja će se održati 15. lipnja 2024. u starom gradu Kršanu. Predstavljeni planovi odražavali su optimizam i predanost da se Smotra organizira na najbolji mogući način.

Edukacija kao prioritet 

Raspravljalo se o važnosti edukacije voditelja, svirača i očuvanju narodnih nošnji, što je prepoznato kao ključni element u očuvanju istarske kulturne baštine.

Proširenje Saveza i novi članovi 

Savez je pozdravio nove članove: KUD “Sokol” iz Buzeta, KUD “Savičentu” iz Svetvinčenata, te Folklorna grupa Zajednice Talijana iz Šišana, što je dočekano s odobravanjem i kao znak rasta zajednice.

Izvješća i planiranje 

Na skupštini se detaljno raspravljalo o postignućima protekle godine, usvojeno je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu. Također, predstavljeni su plan i program rada te financijski plan za 2024. godinu, time postavljajući temelje za buduće projekte i inicijative.

Zaključak sa zahvalnošću

Skupština je završila s osjećajem zadovoljstva i zahvalnosti za sve prisutne. Domaćin je izrazio posebnu zahvalnost na dolasku, a predsjednik Saveza, gospodin Josip Percan, vodio je Skupštinu s jasnom vizijom za budućnost.

KUD Ivan Fonović Zlatela Kršan